Un neam viclean și preacurvar cere un semn

Un neam viclean şi preacurvar cere un semn; nu i se va da alt semn decât semnul prorocului Iona." Apoi i-a lăsat şi a plecat. Matei 16:4

Când ucenicii lui Ioan Botezătorul au trimis La Isus să întrebe dacă El este Mesia, Domnul Hristos le-a răspuns așa:

Spuneţi lui Ioan ce aţi văzut şi auzit: orbii văd, şchiopii umblă, leproşii sunt curăţaţi, surzii aud, morţii învie, şi săracilor li se propovăduieşte Evanghelia. Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire. Luca 7:22,23.


Deci până și ucenicii lui Ioan erau nedumeriți cu privire la Cel ce vindeca, și scotea demoni, și făcea tot felul de minuni.

Și ar fi putut un om oarecare să facă minunile pe care le-a făcut Isus? Desigur că nu!

Nicodim era fariseu de bază în Israel, membru al Sinderiu (Sanhedrin), cunoscător al Scripturii. Și deși înțelegerea lui era limitată de prejudecățile atribuite viitorului Mesia, Nicodim a recunoscut că nicimeni nu poate face minunile pe care Isus le face decât dacă Dumnezeu este cu El. - Ioan 3:2

Cei mai mulți evrei pe baza faptului că erau poporul ales (seminția lui Avraam - și în consecință copii Legământului) trăiau o mândrie (păcătoasă) religioasă care îi împiedica să primească Adevărul.

Acest popor L-a primit triumfal punându-și hainele jos înaintea Lui la intrarea în Ierusalim. Asta pentru că nimeni nu mai văzuse așa minuni până atunci. Dar câteva zile mai târziu, același popor L-a condamnat la moarte.

În acea perioadă sefii religioși I-au cerut un semn. De ce au cerut un semn când în ultimii trei ani semne și minuni au fost făcute zilnic? - Răspunsul este că nu voiau să creadă în El. Pentru că învierea lui Lazăr ar fi fost unul dintre cele mai convingătoare semne.

Dar un neam viclean și preacurvar cere semn. Și nu i se va da.

Acest neam viclean și preacurvar suntem și noi în generația de azi. Îmbuibați cu tot felul de fantezii și știri toxice, plin de informații nefolositoare, suntem iubitori de distracții și distracții. Și pentru a crede în Cel care ne poate oferi Salvarea cerem un semn - dar nu vom primi.

Pentru că avem Scripturile și în ele avem viața veșnică. - Ioan 5:39




Comments

Popular posts from this blog

Citiți Scriptura

Psalmul 148 Laudati pe Domnul! Laudati pe Domnul

Ultima linie de apărare a întregului Pământ

Gânduri despre credință și viață - decembrie 2021

Stăpânul Absolut

Binecuvântata persecuție anticreștină

Pacea Lui Hristos în inima credinciosului

Efeseni 3:3-11

Cum de-ai pierdut a ta credință

Care este religia Adevărată