Iosua 24:15

Întotdeauna răspunsul îl vom găsi în Biblie!
    Iosua 24 – 15 cu referințe – trimiteri

Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui vreți să slujiți: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții voștrii dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriților în a căror țară locuiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului. Iosua 24-15

Referințe/trimiteri

Rut 1:15  Naomi a zis către Rut: “Iată, cumnata ta s-a întors la poporul ei și la dumnezeii ei; întoarce-te și tu după cumnata ta.”

1 Împărți 18:21. Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul și a zis: “Până când vreți să șchiopătați de ambele picioare? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeți după El; iar dacă este Baal, mergeți după Baal!” Poporul nu i-am răspuns nimic.

Ezechiel 20:39. Acum, casă a lui Israel, așa vorbește Domnul Dumnezeu: “Duceți-vă și slujiți fiecare la idolii voștrii! După aceea, Mă veți asculta negreșit și nu veți mai pângări Numele Meu cel sfânt cu darurile voastre de mâncare și cu idolii voștrii!”

Ioan 6:67,68 Atunci Isus a zis celor doisprezece: “Voi nu vreți să vă duceți?” “Doamne”, i-a răspuns Simon Petru “la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.”

Iosua 24:14.  Acum, temeți-vă de Domnul și slujiți-l cu scumpătate și credincioșie. Depărtați dumnezeii cărora le-au slujit părinții voștrii dincolo de râu și în Egipt și slujiți Domnului.

Exodul 23:24.  Să nu te închini înaintea dumnezeilor lor şi să nu le slujeşti; să nu te iei după popoarele acestea, în purtarea lor, ci să le nimiceşti cu desăvârşire şi să le dărâmi capiştile.

Exodul 23:32,33.  “Să nu faci legământ cu ei, nici cu dumnezeii lor. 33. Ei să nu locuiască în ţara ta, ca să nu te facă să păcătuieşti împotriva Mea; căci atunci ai sluji dumnezeilor lor, şi aceasta ar fi o cursă pentru tine.”Deuteronomul 13:6-8.  Dacă fratele tău, fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau nevasta care se odihneşte la sânul tău, sau prietenul tău pe care-l iubeşti ca pe tine însuţi, te aţâţă în taină, zicând: “Haidem şi să slujim altor dumnezei!” – dumnezei pe care nici tu, nici părinţii tăi nu i-aţi cunoscut, dintre dumnezeii popoarelor care vă înconjoară, lângă tine sau departe de tine, de la o margine a pământului până la cealaltă –  să nu te învoieşti şi să nu-l asculţi; să n-arunci spre el o privire de milă, să nu-l cruţi şi să nu-l ascunzi.


Deuteronomul 29:18.  Să nu fie între voi nici bărbat, nici femeie, nici familie, nici seminţie, a căror inimă să se abată azi de la Domnul Dumnezeul nostru ca să se ducă să slujească dumnezeilor neamurilor acelora. Să nu fie printre voi nicio rădăcină care să aducă otravă şi pelin.


Judecători 6:10.  V-am zis: “Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru; să nu vă temeţi de dumnezeii amoriţilor, în a căror ţară locuiţi.” Dar voi n-aţi ascultat glasul Meu.”


Geneza 18:19.  Căci Eu îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să ţină Calea Domnului, făcând ce este drept şi bine, pentru ca astfel Domnul să împlinească faţă de Avraam ce i-a făgăduit”…


Citește Biblia!
Roagă-te lui Dumnezeu pentru a înțelege ceea ce citești și ceea ce Îți transmite El prin Cuvântul Său.
Nu accepta ca alții să îți spună: este viața ta, tu și Dumnezeu.


 Citește și:



Cuvinte cheie:  credință, creștin, Dumnezeu, viețuire, slavă.

Comments

Popular posts from this blog

Citiți Scriptura

Psalmul 148 Laudati pe Domnul! Laudati pe Domnul

Ultima linie de apărare a întregului Pământ

Gânduri despre credință și viață - decembrie 2021

Stăpânul Absolut

Binecuvântata persecuție anticreștină

Pacea Lui Hristos în inima credinciosului

Efeseni 3:3-11

Cum de-ai pierdut a ta credință

Care este religia Adevărată